TYÖKOKEILU

Saaga tarjoaa työkokeilupaikkoja TE-toimiston asiakkaille. Työkokeilujakson aikana tutustut erilaisiin työtehtäviin ja vahvistat työnhakutaitojasi (ja tarvittaessa suomen kielen taitoasi.) Mitään kielitaitovaatimuksia ei ole – työkokeilu sopii myös aloittaville kielenoppijoille. Kysy lisää Saagasta tai TE-toimistosta!

KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA

Saagalla on sopimus Kymsoten kanssa osallisuutta vahvistavan kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä. Kysy lisää Kymsoten työelämäpalveluista omalta ohjaajaltasi.

TYÖHARJOITTELU JA TET-JAKSOT

Eri alojen opiskelijat voivat suorittaa Saagassa opintoihinsa liittyviä työssäoppimisjaksoja ja näyttöjä. Myös peruskoulun oppilaat ovat tervetulleita TET-jaksoille Saagaan. Ota yhteyttä Saagaan jos kiinnostuit!

VAPAAEHTOISTYÖ

Kiinnostaisiko sinua vapaaehtoistyö kansainvälisessä ilmapiirissä? Saagassa voit antaa aikaasi ja osaamistasi juuri sinulle ja sinun aikatauluihisi sopivalla tavalla. Vapaaehtoistyönä toteutamme mm. erilaisia tapahtumia, kerhoja ja vapaa-ajantoimintaa (esim. lukupiiri, villasukkakerho, IT-ohjaus, läksyapu ja keskustelukerhot.) Saagassa on jatkuva tarve suomenkielisille juttukavereille – voit myös poiketa ohikulkumatkalla vain vaihtamaan kuulumisia uusien kavereiden kanssa. Tule tutustumaan ja kuulemaan lisää milloin tahansa Saagan aukioloaikoina!

“Opiskelen ammattikorkeakoulussa yhteisöpedagogiksi ja tulin Saagaan harjoitteluun. Koulussa on nyt menossa “Monikulttuurisuus ja kotoutuminen”-opintojakso, johon liittyy 10 tuntia toimintaa monikulttuurisessa ympäristössä. Olen tutustunut Saagassa eri maista kotoisin oleviin ihmisiin, oppinut sanomaan muutaman sanan darin kielellä ja kuullut mielenkiintoisia faktoja Somalian kulttuurista ja islamista. Ilmapiiri Saagassa on rento ja lämminhenkinen. Saaga tuo eri kulttuurit yhteen ja antaa ihmisille mahdollisuuden oppia uutta ja laajentaa näkökulmaa elämään.”