Retket ja tapahtumat

Retket ja tapahtumat

Ruokapäivä

Saagan ruokapäivä järjestettiin talvella 2020 noin kerran kuukaudessa, lauantai-iltana. Laitoimme yhdessä ruokaa ja lopuksi istuimme yhdessä syömään. Ruokapäiviä alettiin viettää, kun kuulimme että monet yksinäiset eivät viikonloppuisin laita ruokaa ollenkaan. Omassa kotikulttuurissa ruokailu on yhteisöllinen ja sosiaalinen asia, ja yksin syöminen tuntuu turhalta. Ruokapäivä järjestetään nyyttikesti-periaatteella – jokainen tuo jotain tullessaan yhteiseen pöytään. Olemme päässeet maistelemaan mm. irakilaista, somalialaista, afganistanilaista, italialaista ja eritrealaista ruokaa kevään 2020 aikana. HUOM! Koronavirus-tilanteen takia emme toistaiseksi järjestä ruokapäiviä! Seuraa ilmoittelua Facebookissa.

Irakilainen ilta

Irakilainen ilta järjestettiin Saagassa vuonna 2016, kun Kouvolaan oli saapunut paljon turvapaikanhakijoita. Eri kulttuureja esitteleviä tilaisuuksia järjestetään aina kun löytyy kiinnostuneita järjestäjiä! Syksyllä 2018 järjestimme Syyria-illan ja keväällä 2019 vietimme Somalia-päivää. Keväälle 2020 oli suunniteltu Eritrea-päivä, mutta koronaepidemian vuoksi tilaisuutta jouduttiin siirtämään joko syksyyn tai ensi vuoteen. Tilaisuuden suunnittelijoina ja toteuttajina ovat aina maahanmuuttajat – he esittelevät kotimaansa kulttuuria esimerkiksi ruuan, vaatteiden ja musiikin kautta.

Maailma kylässä-festivaali

Vuosittain teemme toukokuussa päivämatkan Helsinkiin, Maailma kylässä -festivaalille. Vuosina 2020 ja 2021 retkeä ei ole järjestetty koronatilanteen vuoksi.

Rasismin- ja syrjinnän vastaiset tapahtumat

Saagan kaikki toiminta vastustaa rasismia. Saaga on syrjinnästä vapaa alue, jossa jokainen on hyvä juuri sellaisena kuin on. Järjestämme rasismin vastaisia tapahtumia ympäri vuoden ja edistämme omalla toiminnallamme tasa-arvon ja ihmisoikeuksien toteutumista. Osallistumme myös muiden järjestämiin tapahtumiin aina kun mahdollista.