Toiminta

Toiminta

Kohtaamispaikka

Saagan olohuone on kaikkien yhteinen kohtaamispaikka. Osallistuminen kohtaamispaikkatoimintaan on kaikille avointa ja maksutonta. Saagassa on lautapelejä, konsolipelejä, askartelu-, käsityö- ja kuvataidemateriaaleja, leluja, kirjoja ja suomen kielen itseopiskelumateriaaleja. Saagasta löydät myös erilaisia pihapelejä, joita voit lainata.

Saagan toiminnassa ei ole ikärajoja tai kielitaitovaatimuksia. Tule sellaisena kuin olet! Opettelemme yhdessä suomen kielen puhumista, tutustumme suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan ja etsimme mielekästä tekemistä vapaa-aikaan. Saagasta löydät uusia ystäviä ja voit viettää aikaa muiden kanssa.

Saagassa käy ihmisiä yli 50:stä maasta. Voit tutustua erilaisiin kulttuureihin ja harjoitella myös vieraiden kielten puhumista.

Retket ja tapahtumat

Järjestämme pieniä retkiä paikkakunnalla ympäri vuoden. Käymme tutustumassa Kouvolan erilaisiin palveluihin, esimerkiksi kirjastoon ja luontopolkuihin. Kesäisin teemme retken Helsinkiin sekä vietämme rantapäivän leirikeskuksessa Valkealassa.

Järjestämme illanviettoja ja teemapäiviä, infotilaisuuksia ja kulttuuritapahtumia. Olemme myös mukana ylläpitämässä Kulttuuritila Kuva-Porttia yhdessä Mikä?-teatterin ja Elokuvaryhmä Edvinin kanssa.

Kulttuuritila Kuva-Portti Facebookissa.

Retkistä ja tapahtumista ilmoitamme Saagassa sekä Facebookissa ja Instagramissa. Ota somekanavamme seurantaan niin pysyt ajan tasalla!

Instagram

Facebook

Ryhmätoiminta

Saagassa järjestetään ryhmätoimintaa asiakkaiden toiveiden mukaan. Keskusteluryhmiä ajankohtaisista aiheista, naisten ryhmiä, nuorten harrastusryhmiä, vanhempien iltoja jne. Kysy Saagasta lisää!

Ohjaus ja neuvonta

Saagassa on tietokoneita, tulostin ja internet-yhteys asiakkaiden käytettävissä. Voit hoitaa omia asioitasi tietokoneella ja tarvittaessa saat digitukea työntekijöiltä. Maahan muuttaneiden ohjausta ja neuvontaa Kouvolassa hoitaa Moona. Moonasta saa apua mm. erilaisten lomakkeiden ja hakemusten täyttämiseen. Saagassa autamme vapaa-ajan asioissa, mm. harrastusten ja kavereiden löytämisessä.

Kunniaan liittyvän väkivallan ennalta ehkäiseminen

Toiminnallamme pyrimme ennalta ehkäisemään kunniaan liittyvää väkivaltaa/konflikteja. Järjestämme ryhmätoimintaa ja infotilaisuuksia, joissa perehdytään mm. suomalaiseen yhteiskuntaan, lakeihin ja sääntöihin, oikeuksiin ja velvollisuuksiin sekä tarjolla oleviin tukipalveluihin. Tarjoamme myös yksilöllistä tukea vaikeassa elämäntilanteessa oleville. Järjestämme ammattilaisille koulutusta erilaisista kulttuureista, kunniaan liittyvän väkivallan tunnistamisesta ja sen puheeksi ottamisesta.

Lisätietoa: taina.talvala@visitsaaga.fi